Kindercoaching

Wanneer het thuis niet lekker loopt, kiezen veel ouders ervoor om voor een korte periode begeleiding te zoeken voor hunzelf of hun kind. Kindercoach Apeldoorn is dé plek voor een luisterend oor en kortdurende begeleiding.

Ik werk niet planmatig, maar intuïtief en oplossingsgericht.  Zo heb ik ook niet één werkwijze voor iedereen, maar stem wat ik doe af op het kind in die specifieke situatie. De ‘oplossing’ zit meestal in het kind zelf en ik help kinderen en ouders om deze oplossing te vinden. Situaties waarmee mensen bij mij komen zijn o.a. :

boosheid

 • onzekerheid
 • verlegenheid
 • echtscheiding
 • verdriet en rouw
 • faalangst
 • andere angsten
 • hooggevoeligheid
 • pesten
 • slaapproblemen
 • puberproblematiek
 • moeite met sociaal emotioneel gedrag

De kortdurende begeleiding zorgt ervoor, dat kinderen en ouders weer zelf verder kunnen. Neem gerust contact op voor een intakegesprek.

kindercoach-1

De procedure gaat meestal als volgt:

Ouders nemen contact op, dit kan telefonisch, maar ook via de mail.

We bekijken samen welk traject we in eerste instantie ingaan. Komen de ouders eerst zonder kind, of juist meteen met kind? Dit kan verschillen per situatie. Soms is het prettiger om ‘over’ het kind te kunnen praten, zonder dat het erbij zit. Andere momenten is het juist weer fijner om je kind wel mee te nemen, zo kan het ook kijken of er een klik is.

Vervolgens beginnen we met een traject, zoals we dat tijdens het intakegesprek beslissen. Dit kan een 1 op  1 kindercoach traject worden, maar misschien is het fijner om eerst met de ouders te werken of een opstelling te doen. Ook kunnen kinderen deelnemen aan de KRAGT-training. Nogmaals; het verschilt van kind tot kind en van situatie tot situatie. Niet één ‘probleem’ is het zelfde.

Ik schrijf in principe geen verslagen, maar een afsluitend gesprek kan altijd plaatsvinden. Mocht er contact nodig zijn met andere instanties (bijvoorbeeld school), dan doe ik dat alleen na toestemming van de ouders.

KRAGT-training

Voor sommige kinderen is het fijner om met andere kinderen samen een training te volgen. Je krijgt (h)erkenning en je kunt situaties mooi oefenen. En hoe fijn is het als je ook tips krijgt van je leeftijdsgenoten?

KRAGT Training is een krachtige groepstraining voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar.
De training geeft kinderen inzicht in het sociaal handelen. Het kind leert zichzelf beter kennen, waardoor ook het contact met anderen verbetert. Dit vergroot de weerbaarheid, sociale vaardigheid en het zelfbewustzijn. Het kind krijgt hierdoor meer zelfvertrouwen.

KRAGT training is door Suzanne zelf ontwikkeld samen met Silvana Kuipers. De training geeft kinderen vooral inzicht in zichzelf en je kan je voorstellen, dat wanneer je jezelf goed kent, je je natuurlijk veel beter voelt.

Zie ook informatie voor data van de nieuwe KRAGT trainingen.

KRAGT training weerbaarheidstraining voor kinderen
IMG_2655
_HW29486
IMG_2665

WEBREALISATIE:
VIRTUALFLOW

© SUZANNE STIKVOORT 2018

FOTOGRAFIE:
RENEE KRIJGSMAN