Over Suzanne

Mijn naam is Suzanne Stikvoort-Quéré en ik ben geboren in 1971. Ik ben de jongste dochter uit een gezin met 2 kinderen en ondertussen getrouwd en een trotse moeder van 3 dochters (1999, 2001, 2003).

Na mijn middelbare school te hebben afgemaakt in Engeland, ben ik gaan werken voor de KLM; eerst op Heathrow als grondstewardess en later gaan vliegen als stewardess. Dit heb ik 9 jaar met veel plezier gedaan en veel van de wereld gezien!

Toen mijn oudste dochter geboren was, vond ik het niet meer fijn om zo veel van huis te zijn en ben ik gestopt met vliegen. Vervolgens heb ik bedacht, wat ik echt graag wilde en dat was om met kinderen te werken; toen heb ik besloten om de Pabo te gaan doen in Deventer.

Na 4 jaar Pabo, ben ik gaan werken voor Leerplein 055 in Apeldoorn als leerkracht. Ik heb als invaller voor veel verschillende groepen gestaan en ook op verschillende scholen, zowel in het regulier als in het speciaal basisonderwijs. Na een tijdje heb ik een vast contract gekregen en ben ik me gaan specialiseren in kinderen met speciale behoeftes. (Master Special Educational Needs, bij het Seminarium van de Orthopedagogiek, afgerond in 2010). Vervolgens heb ik 3 jaar gewerkt als Intern Begeleider bij Leerplein055.

In 2013 heb ik besloten om me verder te scholen als kindercoach en heb toen Kindercoach Apeldoorn opgezet. Ik coach kinderen en ouders en train andere coaches in het geven van groepstrainingen. Ook heb ik in 2017 heb ik de opleiding gevolgd tot systemisch kindercoach bij Ingrid Dijkstra, ook heb ik in dit jaar een opleiding gevolgd in Havening (een vorm van traumaverwerking) en in 2018 heb ik de opleiding tot systemisch werker (familieopstellingen) afgerond bij het Instituut voor Systemisch Werken in Dieren. Deze opleidingen hebben ertoe geleid, dat ik in mijn werk altijd het familiesysteem van het kind meeneem en het opvoeden altijd vanuit het systemisch werken bekijk.

Mijn droom is uitgekomen en ik doe dit werk met hart en ziel. De hulp die ik nu 1 op 1 kan geven aan kinderen en ouders, maar ook aan groepjes  kinderen en ouders, is heel waardevol en ik merk dat ik kinderen en ouders meestal in een paar sessies weer op het juiste spoor kan zetten. Mijn doel is ook altijd dat kinderen en ouders snel weer zelf verder kunnen.

Naast het werken met mensen vind ik het ook ontzettend leuk om nieuwe dingen te leren, te ontwikkelen en ook om weer door te geven aan andere coaches. Ik zit altijd vol met nieuwe ideeen.

Naast mijn werk, hou ik van leuke dingen doen met mijn gezin en vrienden, reizen, lekker eten,  tennissen, zingen en creatief bezig zijn. Dit alles is direct terug te zien in mijn mooie werkruimte in Apeldoorn. De sfeer, de kleuren en de vele creatieve uitwerkingen zeggen alles over mij.

Ik nodig je uit om contact met mij op te nemen, wanneer jij voelt, dat ik jou kan helpen.

Liefs, Suzanne

WEBREALISATIE:
VIRTUALFLOW

© SUZANNE STIKVOORT 2018